søndag 17. februar 2013

Ella

Da var Ella fra den nyeste boken Suveræn strik av Lene Holme Samsøe ferdig og vi er klar for vinterferie og nye utfordringer på strikkefronten.


Fargen ble ikke riktig på bildene, den er mye mer grønn, Emerald kalles den. Bildene i dette innlegget bli riktigere.


Garn: Mohair og Bamboo Wool fra yarn-paradise.com
Mønster: Ella av Lene Holme Samsøe
Endringer: Strikket litt lengre, både før ermehullene, selve ermehullene og etter ermehullene etter å ha lest hos andre bloggere at modellen er litt kort.
Pinner: 5 og 6


Ella var enkel og grei å strikke, og på pinne 6 går det jo unna. Kombinasjonen av de to garn-sortene var veldig god synes jeg, og poncho'en ble veldig myk og god - gleder meg til å bruke den :)

lørdag 16. februar 2013

Nostalgi

I jakten på gamle strikkeoppskrifter har jeg lett i noen gamle ukeblader. Fant dessverre ingen oppskrifter, men noen morsomme reklamer fra Sandnes Kamgarn Spinneri.

Reklame i Norsk Ukeblad nr 46 fra 1956 - mønster 648

Reklame i Norsk Ukeblad nr 39 fra 1957 - mønster 667


Jeg synes begge disse to modellene er utrolig fine og skulle gjerne hatt mønsteret på de.

Siden det nettopp har vært Valentins-dag passer det vel å ta med litt god gammeldags romantikk. For et herlig bilde, ikke sant?


Ønsker alle en fin helg og en herlig vinterferie (for oss som er så heldige :))

fredag 8. februar 2013

Koftejakten


Følger du med på den store Koftejakten i bloggen Livs Lyst?
Liv har satt i gang en koftejakt for å finne oppskrifter på de mange fine koftene hun har, og nå har hun begynt på legge mønstrene ut i bloggen sin.

Jeg har også jaktet litt på kofter i det siste. I dag har jeg f.eks hjulpet en dame i USA med oppskrift på denne nydelige kofta:


Via god hjelp fra en snill dame i facebook-gruppen Strikkesida og super service fra sandnesgarn, har jeg i dag klart å finne ut at bildet over er av genseren Vågå. Og fått oppskrift og tillatelse til å dele den med dere. Takk til sandnesgarn! 







Jeg leter også etter oppskriften under. Mønsteret heter Stjernebord, nr K.911 fra mønsterhefte 1964-65. Denne oppskriften finnes dessverre ikke i arkivet til sandnesgarn lengre. Blir veldig glad om noen har den og kan dele med meg :)

NB! Oppskrifter som ikke er til salgs lengre er det lov å dele og legge ut på nettet. Men hvis oppskriften er til salg, må den kjøpes via forhandlere av de som har opphavsretten!

Stjernebord
Du kan se bilder av mange kulturskatter på min Pinterest-tavle her.
 Ønsker alle en riktig fin helg!!!


torsdag 7. februar 2013

Nytt på pinnene



Jeg har begynt på Ella fra den nyeste boken Suveræn strik av Lene Holme Samsøe. Blir mykt, deilig og garantert varmt!


Etter å ha strikket med grått er denne fargen som en energi-bombe - akkurat hva jeg trenger!!!


thefashionpolice.net

Pantone.com sier at Emerald blir årets farge 2013. Jippi sier jeg for jeg synes den er herlig!

Her er de andre vårfargene i følge pantone.com.
Jeg ønsker de alle velkommen! Dusk blue og grayed jade har jeg hatt dilla på i flere sesonger allerede og har ikke klart å bli lei av de.
Hvilke vårfarger liker du?

tirsdag 5. februar 2013

XO-Genser - norsk mønster



Litt jobbing innimellom har til slutt gitt resultater, i dag har jeg publisert XO-genseren på norsk!!


Mønster kan kjøpes på Ravelry her
eller kjøp her uten å være medlem på Ravelry:   


Genseren er strikket i Italiensk Tweed - Garnudsalg.dk
Strikkefasthet: 16 m = 10 cm i bunnmønsteret på p 4,5
Unisex genser med v-hals, fletter på skuldrene, nedover armene og på forstykket. Genseren er strikket fra toppen og ned og er så å si sømløs.
Se flere bilder her og her.
For å få tips om teknikker brukt i mønsteret se her.




Dessverre litt vanskelig å se alle detaljene i dette mørke tweed-garnet. Genseren har mange av de samme detaljene som denne genseren, men har rett bol (uten inn-svingning og vrangbord i midja) og litt mindre dyp v-hals.

Gi endelig beskjed hvis du har noen spørsmål!

lørdag 2. februar 2013

Og slik ble den...



Nå er XO-tunikaen ferdig. Eller det vil si, jeg vet ikke om jeg er 100% fornøyd med avslutningen på bolen, så vurderer å ta opp de to siste rapportene. Men har jeg ikke gjort det til nå, så blir vel sikkert ikke det noe av...
Hals-kanten er strikket på, noe som ble veldig fint på genseren jeg strikket til kjæresten, men det ble  mer synlig på min genser. Burde kanskje strikket slik at det ble vrangt på retten, men da jeg holdt på å strikke, prøvde jeg ulike variasjoner, og dette var det jeg syntes ble best. Ofte blir det litt annerledes når man ser det fra avstand. Så  jeg er fremdeles usikker om jeg ble fornøyd med på-strikkingen av halskanten denne gangen. Hva synes du?
Uansett ble fristelsen for å sette på litt perler for fristene. Kanten med rett-masker var jo bare skapt for det liksom og grå-fargen litt kjedelig. Jeg måtte bare prøve...






Garn: Unico Alpaca (25% alpakka, 50% merinoull, 25% acryl) fra yarn-paradise.com
Mønster: Eget. Top-down genser med "saddle shoulders". XO fletter og ribbe-strikket v-hals. Modellen er ganske tettsittende, men er litt for stor for Katinka. V-utringningen er dypere enn på unisex-modellen, og kan fint lukkes med en knapp eller en fin nål hvis ønskelig.
Pinner: 4 og 4,5

Dette garnet var perfekt til denne genseren og fantastisk å strikke av. Man merker slett ikke akrylen i garnet (heldigvis), men jeg er veldig forsiktig med å presse/dampe garn med akryl, så det kan absolutt være en ulempe. Dessverre har de ikke dette garnet for salg lengre.




Ønsker alle en god helg. Her skinner sola og Ella (av Lene Holme Samsøe) har kommet på pinnene.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...