mandag 29. oktober 2012

Lesestoff

Når man er syk fortjener man det lille ekstra og godt lesestoff er et must - ikke sant?



Som du ser har jeg raidet amazon for noen av bøkene i ønskelista mi.
Fordi jeg fortjener det (selvfølgelig) - Takk postmannen for at du kom på døra med en stor pakke fra amazon akkurat da jeg trengte det mest :)

Nå er jeg opptatt en stund...

torsdag 25. oktober 2012

Tunika i ull

I det siste har jeg følt at jeg holder på med tusen prosjekter og ingen ting blir ferdigstilt. Jeg har f.eks 9 garnnøster i sofa'en og bytter på å hekle og strikke på 4 prosjekter... Derfor var det deilig å bli ferdig med denne tunika'en som også har tatt litt tid å lage.





Tunika'en er sydd av ulike ull-kvaliteter, med applikasjoner og hals i myk chenille. Smykkene er egen-designede i Bynight serien.



Mønsteret er fra Stoff og stil (med noen få endringer). Fasongen på tunika'en er veldig rett, og siden jeg er veldig rund, passer vi ikke 100% sammen... Jeg bør nok finne mønster som er mer fasong-sydd egentlig... Men synes likevel at tunika'en ble stilig :) Og så er det så gøy når man klarer å få virkeliggjort noen av ideene sine.




En stor takk for alle hyggelige kommentarer i det siste. Det er alltid gøy med tilbakemeldinger! 
Ønsker alle en fortsatt god uke!!

tirsdag 16. oktober 2012

Tunisisk hekling på pinnene

Jeg har meldt meg på kurs i Tunisisk hekling!
Her er ett av prosjektene jeg holder på med.




Dette er et online kurs på Craftsy.com med instruktør Jennifer Hansen. 



I kurset skal vi lage vaskekluter og et plagg som kan brukes på mange måter (multi-garment). Jeg gjør som vanlig slik jeg selv vil, og lager en hals. Det vil si: Jeg håper det blir en hals en dag, for det tar litt tid... 

Vi lærer ulike masker og maskekombinasjoner, men hekler i dette kurset bare frem og tilbake. Det er også mulig å hekle rundt, og det må og skal prøves etterhvert.


Grunnmaskene er enkle, men de litt mer avanserte maskene og mønstringene kan være litt knotete å få til. Noen ganger er det skikkelig vanskelig å se hvor man skal stikke kroken. Heldigvis er det veldig grundig forklart på kurset og man kan tydelig se hvordan instruktøren gjør det.


Jeg lager halsen på tvers og tanken er da å hekle til det er ca 140 cm langt og sy/maske/hekle det sammen. Det skal da kunne brukes dobbelt. På halsen tester jeg ut de ulike masketypene og mønstringene og øver på de i et tilfeldig mønster.

Jeg bruker Silja garn fra Sparkjøp og Knitpro hakkekrok som kan brukes alene eller kobles til vaier. 

Tunisisk hekling gir mersmak og er ganske vanedannende :)
Ønsker alle en herlig fredag og tusen tusen takk for alle hyggelige kommentarer i forrige innlegg om strikkekjolen! 

tirsdag 9. oktober 2012

Oppspinn

Min første strikkekjole har sett dagens lys.





Jeg kaller den Oppspinn siden det er fantasi fra ende til annen i dette prosjektet. 


Hele kjolen er designet etter garnet Cotton Andorra Color fra Regia (farge 1875), et flerfarge-garn i gråblå, lys blå, jeansblå, lys brun og kitt(?). Jeg har sååå sansen for fargekombinasjonen i garnet og den rustikke look'en. Jeg har brukt garn av ulike garnsorter i noen av fargene i flerfarge-garnet. 

Garn: Cotton Andorra Color fra Regia, lys blå Royal Alpakka fra Dalegarn, kitt-farget Drops Alpaca, lys brun Drops Baby Merino, dongeriblå Drops Fabel.
Mønster: Eget. Top-down med raglan og V-hals. Tettsittende overdel men mye vidde i skjørtet. Smale lange armer. Sikksakk-
mønstring på skjørtet er basert på  Annette Danielsen's Løvfall.
Pinner: 3,5 og 4 og 4,5.






Denne kjolen ble veldig meg og jeg tror jeg kommer til å bruke den mye!!! Dette har vært et veldig gøy prosjekt og jeg har virkelig fått mersmak på sikksakk-strikking - det er kjempegøy!

Deltar i Pinnekrokens Høst-utfordring med dette bidraget.

søndag 7. oktober 2012

Luftig hals

Jeg fant meg et enkelt prosjekt - heklet hals av staver og luftmasker.
Enkelt og kjapt å gjennomføre og luftig og lett å ha på.






Dette prosjektet var så lett at jeg klarte å hekle mens jeg lå og slappet av på sofa'en. Perfekt for meg som fremdeles tar livet med stor ro.



Garn: Nordlys fra Viking
Mønster: Eget, rutenett av 1 stav, 2 lm. Halsen er heklet rundt og rundt og er lang nok til å ta to ganger rundt halsen.
Heklekrok: 3 (kunne gjerne brukt 3,5 men den fant jeg ikke...)
Garnforbruk: under 100g (350m pr 100g)



Ønsker alle en fortsett fin søndagskveld! 

tirsdag 2. oktober 2012

Beskrivelse super-enkel genser

Nå har jeg fått skrevet ned litt om hvordan man kan lage en super-enkel raglan genser strikket fra halsen og ned og helt uten å måtte tenke på strikkefasthet. Dokumentet er tenkt som en beskrivelse av fremgangsmåten, en hjelp for å komme i gang med å designe sine egne enkle gensere. Alle detaljer er ikke oppgitt, for tanken er at du skal kombinere dette med tidligere erfaringer eller rett og slett bare bruke sunn fornuft og prøve deg fram. Hvilken fasong du vil ha på bolen og ermene f.eks er helt opp til deg. 


Tre enkle gensere laget over samme lest, men med ulike detaljer.

Likedan kan du "fylle" din genser med riller, striper, struktur-mønster, hullmønster, mønsterstrikk, fletter osv.

Selv om dette er en enkel genser, kommer nok mange til å tenke at beskrivelsen er litt omfattende er jeg redd. Håper dette ikke skremmer noen fra å prøve. 
Det anbefales også å prøve genseren ofte, noe som kan virke tungvindt, men hvis du har knitpro pinner med metallstykke for å knytte to wire sammen (cable connector) går det ganske så raskt å prøve. Og så er det jo så gøy å se at resultatet blir bra underveis!!!

Og ja. Beskrivelsen finner du her.
Spør gjerne hvis noe er vanskelig å forstå eller info mangler.
Det er også mulig dokumentet blir oppdatert med flere bilder etterhvert. 
Og takk for alle koselige kommentarer på forrige innlegg om puse-genseren!! Dere er supre!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...