fredag 13. juli 2012

Nostalgisk



Jeg har sydd et sommerskjørt - både nostalgisk og retro-inspirert synes jeg.
Litt videre variant av samme skjørt som jeg har laget noen versjoner av tidligere, f.eks her.
Skjørtet passer fint til den aqua fargede strikkejakka.


Mønster: eget
Stoff: Blomstrete bomull og rutete Martine fra Stoff og Stil
Detaljer: Skjult glidelås og rød pipings


Ønsker alle en flott solskinnsdag :)

onsdag 11. juli 2012

Lettpåvirkelig jeg?

Da jeg så at Strikkedilla hadde strikket en av Drops-modellene som jeg også siglet på, gikk hjernen på høygir en natt. En strikkeprøve i det lett tilgjengelige garnet Bomull Sport fra Gjestal dagen etter, overlot ingen tvil - denne jakka bare måtte strikkes! Og garn ble momentant kjøpt inn.





Det som gjorde at jeg fikk så lyst til å strikke denne jakka, var at Strikkedilla viser detaljene på jakka mye bedre enn på nettsiden til Drops. Jeg har aldri skjønt hvorfor det ikke er flere bilder i strikkeoppskrifter. Som regel er det bare ett bilde, gjerne forfra, og man må gjette seg til hvordan resten av plagget ser ut, og hvordan mønstringene egentlig er.




Jeg strikker jakka ovenfra og ned og følger ikke oppskriften helt. Siden jeg har samme strikkefasthet med Bomull Sport på pinne 4 som i oppskriften, har jeg lagt opp like mange masker over nakken. Men jeg har lagt opp maskene med luftmasker og strikket først nedover ryggen til jeg hadde kommet forbi ermehullet. Deretter tok jeg opp masker fra luftmaskeraden og strikket nedover det ene forstykket. Og til sist det siste forstykket.
Nå har jeg samlet maskene fra ryggen og de to forstykkene sammen og strikker fram og tilbake over  alle maskene.


Opplegg med luftmasker gir en kant på skuldrene
Mønster: Drops 139-7
Garn: Gjestal Bomull Sport
Pinne: 4


Ønsker alle fortsatt god strikkelyst i sommer :)

mandag 9. juli 2012

Kjekt å ha

Jeg har strikket en kjolejakke. Tenkte det var kjekt å ha :)





Garn: Merino Glossy fra Yarnparadise (30% polyamid, 70% merino ull)
Mønster: top-down etter eget mønster
Lace mønster: Old Shale fra Mary Thomas's knitting patterns
Pinne: 5
Garnforbruk: ca 300g
Prosjektside Ravelry






Dette var et enkelt og greit prosjekt som jeg egentlig skulle ha som feriestrikk når vi skulle reise bort, men nå ble jeg ferdig før vi kom oss avgårde. Nå jobber hjernen min på høygir med nye prosjekter og  passende feriestrikk :)

fredag 6. juli 2012

Leggings

Jeg er veldig glad i å gå i både kjoler og skjørt. Og med det norske klimaet er det veldig praktisk med korte leggins når det er for varmt med strømpebukse synes jeg.


Nå har jeg fått laget meg et bra mønster på noen enkle leggins slik at jeg kan få noen som passer til ethvert antrekk. Og sist jeg var på Stoff og Stil hadde jeg god tid til å tenke miks og match :-)




Her er legginsene sammen med de tre kjolene jeg har sydd i det siste.

Legginsene kan også pyntes med knapper, snorer til å rynke ved leggen, blonder osv. Her er det bare fantasien som setter begrensninger.

Som overlock-novice var jo dette et fint prosjekt for å øve på å feste trådendene ved begynnelse og slutt. Hvordan det gjøres er jo forsåvidt enkelt, men å huske å gjøre det alltid er ikke så lett ;)


Ønsker deg fine sommerdager fremover :) 
Her slipper jeg å vanne i kveld...

onsdag 4. juli 2012

Kjole nr 3

Alle gode ting er 3 sies det. Og det synes jeg stemmer ganske bra!




Dette er kjole nr 3 av samme mønster. De andre kjolene kan du se her og her. Mønsteret er opprinnelig fra Klinkekult som jeg har fått via boka Made by Me.
Jeg har gjort endringer på mønsteret slik at kjolen passer perfekt til meg nå. Ermene er forlenget og i tillegg bruker jeg glidelås i siden når kjolen ikke er sydd av stretch stoff.


Denne kjolen er sydd av bomullsstoff fra Stoff og Stil i aqua og koral på offwhite bunn. Kjolen er laget for å passe til den aqua fargede strikkejakken.




Jeg har sydd korte leggings som passer til kjolen og jakken - av jersey fra Stoff og Stil.




Beklager at det ikke er tatt noen spenstige action bilder her. Kjolen er veldig fin på, så kanskje jeg får lyst til å være modell en dag, hvem vet? 


Hva synes du om mitt nye antrekk?
Jeg begynner å bli klar for ferietid nå, men har mange flere sy-planer hvis tida strekker til :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...