torsdag 31. mai 2012

Endelig i symodus

Endelig har jeg fått satt meg ned med symaskinen og fullført en tunika jeg begynte på for lenge siden. Jeg tror faktisk det var før påske jeg begynte på denne...



Overdel og underdel er sydd i Onion velur kjøpt hos Masker og Sting i en nydelig dus blå farge. Ermene er av tynn bomull/viskose kjøpt i fjord sommer i stoffbutikken i Rønde i Danmark.
Mønster er selvlaget (eller sammensatt) og består av komponenter hentet fra ulike mønstre. Overdelen er tatt fra en Onion-kjole og nederdelen fra en annen kjole fra et Burda blad. Disse delene er de samme som jeg brukte i denne kjolen. Men ermene har jeg ikke brukt tidligere, de er hentet fra en kjole i Alt om håndarbeides Symagasin. Og de ble jeg veldig fornøyd med. Elsker posefasongen og lengden på ermene. Ellers har jeg laget løpegang i livet med knytebånd i samme stoff som ermene.




Tunikaen ble supergod og akkurat passe. Den måtte tas i bruk med en gang, så jeg lurer på hvorfor jeg ikke har gjort den ferdig før :)

mandag 28. mai 2012

Sommerfølelse

Fargen gul gir meg en intens følelse av sommer









Ukens mandagstema hos Helene er Sommerfølelse. Se flere sommerlige bidrag her, eller hvorfor ikke delta selv?



fredag 25. mai 2012

Det spretter!!!

Med varmegrader opp til 27, er det en eksplosjon i blomstringen av stauder og busker akkurat nå. Det er nesten så man kan se at blomstene springer ut.




Mens de tidligste Rhododendronene allerede er avblomstret, er neste parti klare for å starte blomstring. Jeg håper de kommer til å blomstre litt lengre enn de tidligste variantene. Her er knopper avbildet i kveldssol, med fjellet i bakgrunnen.


God pinse!!!

onsdag 23. mai 2012

Decision Point

Det er hot, hot, hot nå og veldig tid for haging og andre ute-sysler. Innimellom blir det likevel tid for litt strikking selvfølgelig.


Underveis i strikkingen av min nye top-down perfekt fit cardigan er det en del prøving. Maskene må over på garn for å kunne prøves på. 
Nå har jeg kommet til det punktet der det er aller viktigst å prøve jakken på. Det er når man skal avgjøre om man har strikket langt nok for å kunne strikke for- og bak-stykket sammen, det vil i grunn si om ermehullet er stort nok.





Jeg har prøvd jakken på Dolly og meg selv og tatt min beslutning: jeg må fortsette en cm eller to til for å få litt romsligere ermer. Jeg har også besluttet at jeg nå skal endre hullmønster på for- og bakstykke, på ermene skal jeg fortsette med samme hullmønster som tidligere.


Da er det bare å ta maskene tilbake på pinnen, strikke litt til og etter en-to cm strikke maskene til forstykket og bakstykket sammen mens maskene til ermene igjen skal plasseres på tråd. Når jeg har strikket et lite stykke på bolen er det tid for prøving igjen, og da for å se om jeg er fornøyd med beslutningen jeg nå har tatt.


Slik er det med "perfekt fit" - prøving må til!!


Og forresten - foreløbig har jeg bare brukt 50 g av Spinni'en. Er veldig spent på hvor mye den kommer til å veie til slutt eller rettere sagt hvor langt jeg kommer med 300 g garn...


Under the construction of a perfekt fit cardigan, there is a lot of trying on and decisions to be made. Here I have decided to continue just a litle bit more before joining the back and the front and placing the arms on a thread.

mandag 21. mai 2012

Feminin(t)

Ukens mandagstema hos Helene er FEMININT/FEMININE




Jeg forbinder mange blomster med femininitet, blandt annet denne nydelige store rosen.
Se flere feminine bilder her.



søndag 20. mai 2012

Bølge-Cardigan




Cardiganen til Josefine er ferdig. Strikket i det herlige Viking garnet Nordlys. Et herlig mykt garn i nydelige fargeskiftninger. Kun 200 gram er brukt til dette luftige plagget.




Cardiganen er strikket top-down etter egnet mønster etter prinsippene jeg har lært i kurset "The Perfect Fit Seamless Crazy Lace Cardigan" med Myra Wood, som jeg tidligere har skrevet om bl.a i dette innlegget.
Jeg har brukt pinne 4 og størrelsen er small.




Mønstringene som er brukt er bølge-mønster og et helt enkelt hullmønster. Rundt kanten foran er det heklet en enkelt rad med fastmasker.


Et gøy prosjekt i et garn jeg nok kommer til å bruke igjen og absolutt vil anbefale!


A new cardigan for my daughter, knitted in the lovely yarn Nordlys from Viking. Selfmade top-down pattern using the prinsiples learned in the course "The Perfect Fit Seamless Crazy Lace Cardigan" with Myra Wood.

lørdag 19. mai 2012

Å for en herlig dag...


det er i dag :) 

Nyter dagen med planting av blomster, fotoshoot av løvetenner, strikking på benken i hagen og luking. Jo det er deilig med vår :)
Kos deg!!!

torsdag 17. mai 2012

Feiring


Jeg deltar i øyeblikks foto-konkurranse, tema Feiring, med dette bildet fra årets 17 mai-tog.


God 17 mai

Det har vært litt stille på bloggen i deg siste, men jeg ønsker dere alle en god 17 mai!!! Hipp-hipp-hurra!!!



søndag 13. mai 2012

Til konfirmanten

I går var vi i konfirmasjon - til verdens herligste jente.





Da vi fikk invitasjoner til konfirmasjonen, var det brukt personlige frimerker av konfirmanten. I jakten på en personlig og unik gave til fadderbarnet mitt, kom jeg på at jeg hadde sett en gullsmed som lager smykker av frimerker - Sigfrid Sannes

Jeg fikk henne til å lage et smykke av frimerket - stilig ikke sant!?
Morsomt å kunne gi en presang som ingen andre i hele verden har maken til :)

Et personlig kort hører også med selvfølgelig. Jeg lagde kort av denne enkle kollasjen.

Sigfrid Sannes lager unike smykker i en romantisk stil, se også bloggen hennes her.

mandag 7. mai 2012

Herlig enkel

Hjerte i nakken bak på genseren

Denne genseren var mitt enkle påskeprosjekt. Den har vært ferdig en stund, men i det siste har jeg i enkelte tilfeller blitt utrolig treig til å fullføre og ta bilder. Her må det full skjerping til altså!


Dette var et superenkelt prosjekt. Rettstrikket genser strikket top-down etter egetlagd mønster, strikket i Bomull Sport fra Gjestal i Josefine's yndlingsfarge - lilla. I mangel på spesielle effekter på denne genseren, bare måtte jeg strikke et hjerte i nakken i vrang-strikkede masker. 


Ermene har jeg strikket samtidig ved å bruke magic loop - genialt enkelt. Ikke nødvendigvis noe raskere enn å strikke med fire pinner, men veldig smart at begge ermene strikkes samtid for da blir de jo automatisk like, og jeg synes resultatet ble veldig bra. Jeg fikk ikke tatt bilde underveis, men du kan se bilde av ermestrikking med magic loop på Camillas blog.


Selv om dette var et enkelt prosjekt, så har det slett ikke vært kjedelig! Deilig med enkle strikketøy som det bare er å dure i vei med, og Bomull Sport er et utrolig herlig garn å strikke med.


Håper Josefine blir fornøyd med sin nye vår-genser :)


A new sweater for Josefine. Super easy sweater knitted in cotton. Knitted top-down from selfmade pattern. I finally got to try knitting both arms at the same time, using magic loop - a huge success which I look forward to do again.

lørdag 5. mai 2012

Motlys



Jeg prøver ofte å fotografere med motlys, med litt varierende resultat... 
Men jeg elsker følelsen av sol og sommer som man kan få ved å fotografere med motlys. 
Dette bildet er tatt en sen sommerkveld ved oldefars fiskerhus i Danmark.


Se flere flotte motlys-bilder hos øyeblikk.




fredag 4. mai 2012

What's next?

Mens jeg strikker videre på jakka til Josefine (fra forrige innlegg), har jeg begynt å gruble på neste prosjekt. Det gjelder jo å velge sine prosjekter med omhu siden strikke-ting tar tid, laang tid...

Prøvelapper med huskelapp for pinnestørrelse.
På de lange prøvelappene er det testet ut to ulike tykkelser på pinnene.
Jeg har derfor strikket en del prøvelapper av garn jeg har kjøpt i det siste.
Her er det dus grønn-melert Spinni Tweed fra Isager, garnet Cotton Andorra Color fra Regia i duse blågrønn/blågrå/offwhite/brune nyanser og litt mer eksklusiv og fargerik Noro Silk Garden.




Spinni-garnet fra Isager kjøpte jeg da vi var i Århus hos Charlotte Tøndering (Tøndering strik), og har hele tiden vært planlagt å bruke til en tynn jakke i lace-strikk. Og etter nøye overveiing er det dette prosjektet jeg kommer til å begynne på nå. Eller rettere sagt - har begynt på.  Den viktigste beregningen og laging av grunnoppskrift er gjort og jeg har lagt opp masker og så vidt begynt på lace-mønsteret.
Framgangsmåten til å lage mønster - både til selve oppskriften og lace-mønster er fra kurset "The Perfect Fit Seamless Crazy Lace Cardigan" med Myra Wood.



Uttagninger til erme og hull-mønster på ryggen.
Litt forstørret bilde - maskemarkørene er bare 5-6 mm.

Som dere ser blir det en luftig og lett strikkejakke dette - like fin til sommer som til vinter.
Siden det er top-down konstruksjon har man ikke så mange masker til rådighet i begynnelsen. Man legger f.eks bare opp 2 masker til forstykket, så i starten her bruker jeg et mønster som går over 5 masker, og da bare på ermene og ryggen. Mønster på forstykket kommer etterhvert.


For meg er dette et spennende prosjekt. Veldig spennende å se om resultatet blir slik jeg har tenkt meg :)
Og ikke alle detaljer er planlagt, så mye blir til underveis...


Strikke-iveren er fremdeles på topp, og det er så mange prosjekter jeg har lyst til å begynne på. Sy-lysten derimot  ligger og ulmer, håper den snart blusser ordentlig opp igjen.
Ønsker alle en super fredagskveld!!!


A new project has just started, a knitted lace cardigan in thin wool (Spinni Tweed from Isager). Inspiration and general instructions from the course "The Perfect Fit Seamless Crazy Lace Cardigan" with Myra Wood. This is so much fun!!!

onsdag 2. mai 2012

Ongoing - Bølger


Dette er det prosjektet jeg strikker mest på for tida.





Jakke til Josefine i Nordlys fra Viking.




I dag har vi hatt den av pinnene og prøvd den på. Heldigvis likte hun den selv om den er temmelig vid i "bølgene" nederst på bolen. Hun vil ha den uten ermer, så den blir en ermeløs jakke. Nå er det bare å fortsette med flere bølger til ønsket lengde :)


Fargene er helt nydelige, men dessverre litt vanskelig å "fange" og kommer ikke helt til sin rett på disse bildene.


Ongoing project - a jacket for my daughter in lovely blue colors. Top-down construction of course :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...