fredag 30. mars 2012

Påskekos

Påske = Kos
Kos = Strikketøy

Når det nærmer seg ferie får jeg litt småpanikk. Problemet er å ha nok håndarbeid med på tur og da blir det ofte i form av strikketøy. Det er også viktig å ha et prosjekt for enhver anledning, dvs strikking eller hekling som er superenkelt passer best for bilkjøring, mens i ledige stunder på "hytta" er det fint med noe litt mer utfordrende, ellers blir det lett kjedelig.


Her ser du noen av mine påbegynte prosjekter. Et fargerikt sjal/skjerf i ulike mønstringer og strikketeknikker, en rosa-lilla vest i forholdsvis tykt garn, en lilla bomullsgenser (top-down) til Josefine og prøvelapper på top-down cardigan'er.

Nå er det vel ikke alle av disse prosjektene som får være med på påskeferie og heller ikke alle som blir påbegynt riktig ennå... Men jeg vurderer å begynne på et nytt hekle-prosjekt også, for det er så deilig å variere på å hekle og strikke, det er liksom en helt annen bevegelse for hendene - synes ikke du også?

Fordeling av masker når man strikker ragland-felling top-down,
x=ant masker på bakstykket, 1/3x er ant masker på ermene
- sånn ca da...

Selv om jeg håper på litt garn-shopping når vi er på påsketur, så måtte jeg bare innom Masker og Sting for å se på Nordlys garn fra Viking og Kauni garn - begge tynt ullgarn med lange fargeskiftninger, noe som er fint til top-down crazy lace cardigan.
Josefine falt pladask for de nydelige blåfargene i Nordlys-garnet som jeg kom hjem med, og mener at garnet er mykt nok til henne. Så da blir det nok en cardigan til henne istedet for til meg selv. Garnet er deilig å strikke av og både billig og drygt (og kan kjøpes i nettbutikken her). 

Så nå er jo påska reddet. Det skal ikke stå på strikkeprosjekter i alle fall. 
Har du sikret deg håndarbeid til påska? Eller kanskje du rett og slett er litt flinkere til å slappe av enn meg???

New projects for Easter. I must have a projekt for each occasion, and it's important to have something super-easy for the car ride. Are you ready for Easter?

torsdag 29. mars 2012

Jeg har flyttet inn...

i denne toppen...





Sydd av deilig stretch jersey kjøpt i Danmark(Rønde) i høst.
Mønsteret er egentlig til tunika i fast stoff, men jeg har laget den kortere. Jeg kommer nok til å sy flere ulike varianter av dette mønsteret. Men energien er ikke akkurat på topp for tiden, så håper en skikkelig påske-ferie skal hjelpe på :)


A new top made of lovely jersey - easy and nice, don't you think?

mandag 26. mars 2012

Juhuu!!!

I dag har det vært en varm dag, over 20 grader!
Og noen vet å nyte det...




Vannsprederen under trampolina er tydeligvis gøy :)


Har du hatt en fin dag?

lørdag 24. mars 2012

Første top-down cardigan

Som jeg har fortalt dere tidligere, har jeg for første gang deltatt på et strikkekurs. Og her er resultatet av første cardigan.



Dekorativ Feather and fan lace
Første "oppgave" på kurset var å strikke en bolero. Jeg lagde min litt lengre slik at den går til midja. Synes det er en fin lengde både til skjørt og til bukse. 
Må innrømme at dette ikke er helt min farge, men jeg ville lage et basis-plagg som skulle passe til ulike andre prosjekter, blant annet det sjokolade-brune blomsterskjørtet. Så må man jo bare huske på å legge til litt farge i form av et smykke, en brosje eller et skjerf slik at man ikke blir en grå mus - det vil vi vel ikke???



Det er morsomt å gå på kurs, særlig med en så flink og inspirerende instruktør som Myra Wood! Hun er en tekstil- og smykke-kunstner som jobber med freeform teknikker og har gitt ut flere bøker.
Likevel er kurset lagt opp slik at det passer både for helt ferske strikkere og mer erfarne.
Du kan se noe av det Myra Wood har laget på Ravelry eller flickr.




Jeg ønsker meg hennes bøker... og håper det vil komme flere kurs med henne på Craftsy.com. Da helst freeform crochet eller crazy quilt knitting.

I've made this bolero/cardigan when attending the course "The Perfect Fit Seamless Crazy Lace Cardigan" with Myra Wood on Craftsy.com.
It was a fun course and Myra Wood is such an wonderful instructor. I want more!!!

torsdag 22. mars 2012

Aldri tull med ull

Siden det i dag har vært opp mot 20 grader her på Sørlandet, er det vel på tide å blogge om mitt nye sjerf.





Jeg måtte hekle meg et duskeskjerf til de siste dagene med kalde morgener. Garnet er Rowan Colourscape chunky by Kaffe Fassett, 100% lammeull i fargene grått, aqua, grønt og brunt.


Jeg har laget skjerfet for å bruke det sammen med denne grå ulljakka. Men da jeg begynte å tenke på hvor mange andre jakker jeg har som dette skjerfet passer til, ble jeg litt flau. For det var ikke få...


Heldigvis har jeg fått brukt det en del ganger allerede - for nå går det kjapt mot varmere tider.


A new scarf made of Rowan Colourscape chunky by Kaffe Fassett, 100% lambswool. Good to have on kold, early mornings, but soon to be stored away for the summer.

onsdag 21. mars 2012

Vårblomster

Siden jeg nå har kommet ut av vinterdvalen der jeg bare har gått i store strikkegensere, er det koselig å lage noen nye smykker.






Her har jeg brukt noen av hekleblomstene som jeg fortalte om i forrige innlegg. De er rett og slett knyttet på slik at de kan byttes ut med blomster i andre farger :)
Og snor av flettet skinn.


I've made som easy jewlery to go with my dress. The crochet flowers can be removed or more can be added since they are tied to the leather cord.

tirsdag 20. mars 2012

Lek med form, farge og garn

I det siste har jeg kost meg mye med garn i samme farger som den blomstrete kjolen jeg viste i forrige innlegg.
Tusen takk for alle koselige kommentarer forresten! 



Jeg har heklet noen blomster. (En av de fant jeg opp selv faktisk bare for morroskyld for å se om jeg klarte å matche en av de i kjolen...)


Garnet er: nøttefarget shetlands-ull fra Malsen og Mor (dette vant jeg i giveaway'en til Retrobaby), den sjøgrønne er Manos Serena kettle dyed alpaca og bomull, lilla/orkide-farget angora og resten er alpakka i ulike naturfarger.
Dessverre er dette et eksempel på hvor vanskelig det er å få fargene riktige på bilder. Den sjøgrønne fargen både på kjolen og garnet er grønnere i virkeligheten og lilla-fargen er også mye finere i virkeligheten.




Blomstene har jeg blant annet brukt til en liten brosje:


Ikke rosa altså, men lilla/orkide



Og flere prosjekter er på gang :)




Slike puslerier tar fort litt tid, men visst er det koselig!


Ha en fin kveld!!!


Lately I've been playing with yarn in the same colors as my latest dress. So far I've made a brooch, but more accessories are ongoing. But it's difficult to get the colors correct in the pictures, argh...

søndag 18. mars 2012

Kjole i petrol, naturfarger og lavendel


Heklet ermetopp m bord av peacock stich  nederst

Ny kjole - Overdel i petrol-farget stretch velour fra Masker og Sting, nederdel av storblomstret gardin og heklede ermer av alpakka garn.
Det blomstrete stoffet er gardinstoff, likt det jeg brukte i sjokolade-blomster skjørtet, bare i en mer fargerik variant.


Her har jeg satt sammen to mønstre som jeg ikke har brukt tidligere - en overdel fra en kjole som bare skal lages i stretch-stoffer er blitt endret litt og parret med en nederdel fra en kjole for faste stoffer. Det gikk fint, men kjolen ble faktisk så vid at jeg slapp glidelås i siden, slik jeg egentlig hadde planlagt. 


På grunn av kjolekroppens fargerikhet, har jeg laget helt enkle ermer for å tone det ned litt.
Ermene er heklet fast rett på kjolen og jeg har forsøkt å hekle en ermetopp ovenfra og ned. Først har jeg altså heklet fastmasker frem og tilbake et stykke, deretter har jeg heklet rundt i staver og fastmasker annenhver omgang. Peacock stich nederst på ermene.
Jeg ble overrasket over resultatet da jeg ble ferdig - synes det ble overraskende bra for å være første forsøk og tatt rett fra hodet. Jeg er også superfornøyd med lengden på ermene (rett over albuen). Er så glad for at denne lengden er kommet for fullt nå, er såå lei av små sommerfugl-ermer. Heklemønsteret nederst på ermene gjør hele kjolen søtere og mer feminin.


Heklet fast til overdelen

Passer fint til strikkejakka
De heklede blomstene er ikke ferdige - just testing...

Nederst på kjolen stikker en blomst nedenfor skjørtekanten.



Kantet nede med 2-farget wave-søm.

Håper du har hatt en super helg? I dag har jeg kost meg med flere heklede blomster i disse fargene.

For å få riktige farger måtte jeg justere på fargene på bildet, derfor litt gul bakgrunn... 

A new dress made of flourishing curtains, velour and arms of alpakka crocheted onto the dress. 

lørdag 17. mars 2012

To pin or not to pin...

Det er et stort spørsmål om dagen.


Da jeg fikk bruker på Pinterest for over ett år siden (mens det ennå var under test), var det merkelig lite regler for pinning. Reglene var av typen "Vær snill og grei" og den strengeste var "no nudity". Mange har derfor pinnet i vei i mer eller mindre god tro i over ett år. Mange har som meg, trodd at det var bruken av det som lå på Pinterest som var beskyttet av Åndsverkloven, altså at du ikke kan bruke bilder fra Pinterest på din blogg uten å ha fått tillatelse fra opprinnelig eier.


Nå har det blitt lagt til mange og lange setninger på Pinterest om at du bare skal pinne dine egne ting eller det du har fått tillatelse til. Du kan også bli pålagt kostnader som Pinterest får  i en eventuell rettsak hvis du har pinnet noe du ikke har hatt lov til.


Og mange bloggere begynner nå å reagere på at deres bilder har blitt pinnet. Mange er skeptiske siden selskapet bak Pinterest påberoer seg retten til å gjøre en lang rekke ting med dine bilder. Du kan lese mer i bloggene til Timotei og LeKaQuilt.


Pinterest er en virtuell oppslagstavle der du "pinner" bilder du ser på nettet under dine egne kataloger/mapper. Alle andre medlemmer kan se det du har hengt på tavla di og "re-pinne" hvis de også liker det. Du kan se min oppslagstavle hvis du klikker på knappen i menyen til høyre merket "See my pins on Pinterest".

Ser ikke ut til at Moods of Norway har noe imot å ha blitt pinnet.
Pinterest må jo tross alt være den beste arenaen for gratisreklame akkurat nå.
Selv er jeg ikke så bekymret for at Pinterest skal bruke mine bilder. Det måtte i så fall være hvis bildene kunne være til skade for andre, men jeg passer alltid på å ikke legge ut bilder av andre, f.eks andres unger på min blogg uten å ha spurt om lov først. Og faren for at andre skal kopiere mine produkter er jeg jo selv skyld i siden jeg legger ut bilder i bloggen som faktisk er på nettet, tilgjengelig for alle og du kan null kontroll med hva som skjer hverken med bildene eller produktideene dine. Selvfølgelig gjelder åndsverkloven. Men kontroll har du ikke.


Men nå har verden begynt å vokne opp angående Pinterest, og nylig har Pinterest gjort det mulig for deg å sperre tilgangen til å pinne bilder fra din blogg. Og klare retningslinjer er alltid greit! Derfor vil jeg oppfordre at alle som er imot å bli pinnet legger inn denne sperren, se her angående bloggsperre for pinning. Vi andre som liker tanken bak pinterest om å dele ideer og inspirasjon bør legge inn Pin it button slik at man lett ser at her er det greit å pinne. Mange nettbutikker og nettsteder har lagt inn slike knapper, f.eks garnstudio og Epla og da tolker i alle fall jeg det slik at det er fritt fram å pinne uten å innhente noe mer tillatelse. Her er en blogg som har lagt til en liten Pin it button som kommer under hvert blogginnlegg.


Det er ikke noe hyggelig hvis noen der ute føler at jeg har stjålet bilder fra de. Da beklager jeg på det sterkeste og har allerede slettet det meste fra norske blogger. Jeg sletter mer en gjerne alt jeg har pinnet fra din blogg, det er bare å sende meg en mail (gittebettina@gmail). I motsetning til hva mange tror er det ikke umulig å få fjernet bilder fra pinterest. Det er tilogmed en report pin button som du kan bruke. Men jeg håper folk kontakter pinneren direkte, siden reglene for pinning tidligere har vært uklare og mange har pinnet i god tro. Det er jo greit å få lov å rydde opp etter seg.


Slik finner du det som er pinnet fra din blogg:
http://pinterest.com/source/your blogname.blogspot.com
(Kjør den gjerne flere ganger, jeg har opplevd problemer med å få fram alt hver gang.)

Heretter vil ingen få være med på noen av mine inspiration boards hvis de ikke har en pin it button i bloggen sin :-)
Og jeg tar gjerne imot tips om andre verktøy som kan brukes for å samle informasjon og lage design/inspiration boards, og da helst ikke nettdelt...



fredag 16. mars 2012

Bon Aqua

Må innrømme at jeg har hatt dilla på grågrønne og sjøgrønne farger lenge nå. Jeg har laget en favorittliste på Epla.



Listen finner du her.


Hvilke farger eller fargekombinasjoner liker du best for tiden?
Ønsker akkurat deg en superfin fredag!!!

onsdag 14. mars 2012

Fuglen som strandet

Å jo da, det ble til at Gnist-butikken min på Epla overlevde denne gruble-perioden. Jeg har ryddet og gjenåpnet butikken. 


Vareutvalget har nok blitt litt mindre. Dessverre har jeg også satt opp prisene pga Postens nye (og vanskelige) prispolitikk der det er tillegg i prisen utifra pakkens/brevets tykkelse. Epla forandrer også på sin prispolitikk fra i morgen, men en viss prisjustering må man jo regne med.



Nå fikk jeg endelig lagt ut et nytt smykkesett også.
Et ganske så originalt smykke med tilhørende armbånd til. Laget av amazonite i en herlig aqua farge. Bak på smykket er det snor av makramert  tråd sammen med sølvfarget og bronsefarget kjede.





Dette fugle-bildet liker jeg forresten veldig godt. Ett av de mange bildene som ruller over en av de mange skjermene mine på jobb...




Ny latest necklace made of amazonite and with a bird made of wood. Accompanied by a bracelet.

tirsdag 13. mars 2012

I tenkeboksen

Som noen kanskje har lagt merke til har Epla-butikken min vært nede noen dager. Jeg er i tenkeboksen for tida. Egentlig har jeg vært det veldig lenge. Problemet er at jeg har en helt klar forretningsstrategi for butikken og et helt klart bilde av hvordan jeg vil at butikken min skal være. Jeg har store ambisjoner og mål. Men dessverre har jeg ikke tid og kapasitet til å kunne innfri mine egne forventninger. Det har jeg forlengst innsett. Og på grunn av det har også motivasjonen for å jobbe med butikken vært synkende.




Nå har jeg mest lyst til å bare lage klær, smykker og tilbehør til meg selv og familien.


Samtidig føler jeg at butikken er en del av meg og det er ikke så lett å legge ned heller. Og det kan være greit med en salgskanal, men da uten de store ambisjonene... kanskje...




PS! Alt dette tilbehøret er jo bare knall til min nye bukse :)



mandag 12. mars 2012

Jippi! Ny bukse...

var det jeg tenkte da jeg åpnet treningsbagen etter treninga i formiddag og tok ut denne myke, luftige, natur-fargede buksa.




Jeg har sydd en ny bukse som passer supert til strikkejakka. Og endelig en helt enkel uten noen spesielle detaljer. Som kjent er jo det enkle ofte det beste, men jeg har rett og slett problemer med å lage noe som er helt, helt enkelt. Det dukker alltid opp noen ideer om detaljer som kunne vært fint... Det hadde jeg forsåvidt på denne buksa også, men denne gangen klarte jeg å lage den så enkel som det går an. 

Dolly er ikke så veldig glad i bukser hun...
Og her har hun blitt hevet opp for å vise frem buksa.
Jakka går egentlig nesten ned til knærne.
Og ja, en slik bukse er omtrent det enkleste man kan sy. Finn et helt enkelt mønster uten for mange detaljer og kutt ut alle unødvendige detaljer som f.eks lommeposer. Noe som for meg er en uting på bukser til voksne damer. Det er ingenting som gjør en bukse styggere enn klumpete, sjaskete lommeposer. Og skulle du finne på å putte noe i lommene, ser i alle fall buksa stygg ut...


Strikk i beina eller helt vid???
Det eneste jeg har av detaljer på denne buksa er en stikning ved sidesømmen. Og så har jeg laget sømmen nede som en løpegang slik at jeg enkelt kan sette i strikk nede hvis jeg skulle ønske det. Planen var nemlig å ha et bredt felt med smock/strikk nede på buksa, men da jeg så hvor stilig den ble når den var vid, så måtte jeg bare prøve å ha den slik. Etter mønsteret skal buksa ha folder nede ved beina. Kanskje jeg prøver det på en senere modell. For jeg kommer garantert til å bruke dette mønsteret igjen. Det jeg likte aller best, er at det ikke er noe unødvendig vidde i livet. Buksa sitter fint uten noe klumpete stoff selv om det er løpegang med to strikker i livet. Og har man først funnet et mønster man liker i livet, er det jo superenkelt å variere vidden i beina og lage ulike bukse-modeller. Nå må jeg jo legge til at er jeg alltid har noe over buksa slik at linningen ikke vises.




Mønster: Helt enkel og litt vid bukse fra ett eller annet Burda-blad eller annet sy-blad.
Stoff: Lys brun/naturfarget dobbel vevet bommull fra Stoff og Stil, deilig stoff som blir fin struktur på når den er vasket, men som kan strykes hvis man vil ha stoffet glatt. 


Passe tykt stoff til små-kjølige vårdager, men forhåpentlig også sval på sommerkvelder.


spring pants



I've made some easy, wide pants in an lovely double cotton fabric.

søndag 11. mars 2012

Våren er her!!!

I dag har vi begynt å stelle i hagen. Gøy at fine krokuser har tittet frem.








Grillsesongen har også startet :)
Nyt resten av helgen!!!

lørdag 10. mars 2012

Strikkekurs på nett

En av de tingene jeg har holdt på med på fritiden denne uka er strikkekurs. Jeg har meldt meg på kurset "The Perfect Fit Seamless Crazy Lace Cardigan" med Myra Wood. Kurset er i regi av Craftsy.com på deres online kurs-platform.






Målet med kurset er altså å lære å strikke en cardigan/bolero som strikkes fra halsen og ned og få den til å passe perfekt til enhver kroppsfasong. I tillegg omhandler kurset mye om lace strikking, dvs hullmønster.



Prøvelapp

Som dere kan se av bildene har jeg ikke strikket så veldig mye ennå, men jeg har sett det meste av kurset. Og fått mange tips, f.eks om å legge opp masker med heklekrok og å felle med heklekrok som begge gir en veldig fin kant. Vi skal også lære å strikke ermer med magic loop og mer om crazy lace. Og selvfølgelig handler kurset mye om å ta mål og prøving av jakka underveis. Hvis man underveis oppdager at jakka ikke er helt som den bør, kan man gjøre endringer slik at den likevel blir passelig.


Mine notater
Synes Craftsy har et veldig bra kurs-opplegg. Du kan se kurset så mange ganger du ønsker, stille spørsmål og diskutere med kurslederen og de andre deltagerne. Du kan også ta notater som er lette å gå tilbake til senere.


Og hva er Craftsy?




Er du medlem på Craftsy? Hvis ikke kan du få mer informasjon om Craftsy her.


Så gjenstår det å se hvor perfekt boleroen/cardiganen kommer til å sitte på min ikke fullt så perfekte kropp...


I'm attending the online course "The Perfect Fit Seamless Crazy Lace Cardigan" with Myra Wood on Craftsy.com. I have already learned a lot and have started planning my next cardigan...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...