lørdag 28. januar 2012

Det beste med vinteren...

er alt det fine du kan lage - tykke, myke, varme, deilige plagg...




Boken Naturlig Strik inneholder strikkeoppskrifter på mange fine og romantiske plagg i duse farger. I boken er det såååå mange nydelige bilder <3








Mange av dere har sikkert sett denne boken omtalt i andre blogger tidligere. Jeg har prøvd å bestille den på nettet for en stund siden, men frakten kostet nesten det samme som boken, så da ble det ikke så fristende å bestille den likevel. Men jeg var heldig og fant en bokhandel på nettet, som gav meg gratis frakt siden boken kostet litt over 200! Kan absolutt anbefale denne bokhandelen - Capris.no - nesten for bra til å være sant... Regningen kommer i pakken - greit for de som er skeptiske til å handle på nettet.
 "Fraktkostnaden er 29 kr pr bestilling dersom summen for bestillingen er under 195 kr. Bestillinger som overstiger 195 kr leveres alltid fraktfritt! Dette gjelder alle våre forsendelser."


The best thing about winter, I think, is all the thick, warm and cuddly garments you can knit. This book is a super source of inspiration and with lots of lovely photos :-)

tirsdag 24. januar 2012

Ååååå neeeeii!!!!!!!!!!!!!!

Holder jo på med jakka som jeg så vidt har fortalt dere om.
Og alt var vel og bra, selve overdelen har vært ferdig en stund igrunn og har vært kledd på Dolly-dukka en uka kanskje. Jeg holder på å strikke armene. Jeg har ikke strikket så mye den siste uka, må vel ærlig talt si at jeg nesten er litt lei av å strikke nå.. Ja i alle fall akkurat , for jeg var heldig å få mulighet til å ta bilder i dagslys i dag. Og da så jeg det med en gang - på bildet - det jeg ikke hadde sett "live", selv om jeg har sett mye på overdelen den siste uka...


En stripe på ryggen der jeg har begynt på nytt nøste etter ermehullene!!! 


For å si det rett ut: Fuckingsfaenshelvetesjævladritt!


En liten trøst kanskje at det vises best på bildet? Og heldigvis er garnet litt melert... Men jeg vet jo at den er der og kan jeg leve med den?
Hjelper ikke akkurat på lysten til å strikke jakka ferdig dette...


ikke så lett å se på dette bildet
Off-center trellis
Dobbel perlestrikk på forstykket

Fikk mest lyst til å hekle nå... Eller avreagere med en skikkelig hard treningsøkt - hmmm...

My ongoing knitting project. Unfortunately with a color difference on the back... #&¤@* But actually I didn't see it before looking at the photo.

mandag 23. januar 2012

Tøffel-feminisering

For en stund siden ønsket jeg meg et par tovede tøfler av mamma. Av den høye, varme typen. Og det fikk jeg, akkurat som bestilt ble de! Mamma er familiens ekspert på tovede tøfler, men denne  modellen er den hun liker minst. Jeg derimot liker de kjempegodt - sitter godt på foten og er tykke og skikkelig varme.



Jeg har pimpet de med Mille Fleur blomster :-)


Slik er fargene egentlig, uten blitz...





Takk mamma for tøflene :-)


I got these felted slippers from my mum and decorated them with Mille Fleur flowers. They are so cosy and warm  :-)

søndag 22. januar 2012

Bursdagsfest

Bursdagsfest = kake(r):


Marengsbunn m vaniljekrem + kremfløte og smakfulle bær og druer, pyntet av bursdagsjenta og mannen i huset

Ser jo ganske sunt ut dette???



Glutenfri brownies-kake fra Regal - Farlig god!


+ pakker:


11 år og kan fremdeles ha det morro med eskene, lenge...


+ gjester:


Oliver
Og gjett hvem som ikke fikk sove men måtte ned og spise opp restene av marengskaka... Er det mulig???


Bursdayparty with cakes, gifts and guests :-)

lørdag 21. januar 2012

Opprydning

Litt opprydning i heimen på morrakvisten...
Alle disse bøkene og bladene har oppholdt seg borte i "min" ende av sofa-kroken og vært til stor inspirasjon i mange uker. Omtrent halvparten av de skal returneres til biblioteket (heldigvis!).



Strikkebiblene til Barbara G. Walker - Kjekke å ha!
I dag ble jeg vekket forholdsvis tidlig av minstejenta med "DET SNØR!". Men det gjenstår å se hvor mye som blir liggende denne gangen. Til nå denne vinteren har det bare vært centimetre med snø her på Sørlandet.


Snart er det shopping, kake-baking og bursdagsfeiringer. Det gleder vi oss til :-)

tirsdag 17. januar 2012

Strikkejakke inspirasjon

Jeg har planer om å strikke en jakke til våren. 
Garnet er allerede kjøpt inn - mullvarpfarget (brun-grå) alpakka og ull.
Her er noen oppskrifter som inspirerer meg.


Røff men feminin:

http://www.marks-kattens.se/stickat/monster/kappa-med-fransar
http://www.ravelry.com/patterns/library/23204n
Begge jakkene over er designet av Sidsel J. Høivik. Jeg liker godt at midjen er markert, det gir en mer feminin fasong.


Store krager:

http://www.yarn.com/webs-books-patterns-kits-knitting-patterns-new-knitting-patterns/tahki-anise-shawl-collar-coat-pdf-pattern/
Fra høstutgaven av magasinet "Made by Me"

Fra høstutgaven av strikkemagasinet "Stricktrends"

Fra høstutgaven av magasinet "Made by Me"
Fra høstutgaven av strikkemagasinet "Stricktrends"

Fra Tine Solheim's bok "Retromasker"
Detaljer på rygg og krave:

http://berroco.com/exclusives/aidez/aidez.html
Fra Du store Alpakka's oppskrifthefte "Maskerader nr 19"
Nå vet jeg hvilken jeg fasong jeg vil ha (ala bilde 1), har laget prøvelapp og sjekket strikkefasthet. Har funnet en oppskrift jeg kan bruke som basis (bilde 2). Må bare endre maskeantall og endrer litt på fremgangsmåten. Har bestemt hvilke detaljer jeg vil ha på ryggstykket og hvilken mønsterstrikk jeg vil ha på forstykket. Ermene har jeg også sett for meg. Men "skjørtet" er jeg usikker på og har flere ideer. Det er det jeg skal strikke sist, så det vil jeg gruble videre på.
Har ingen planer om å bli ferdig kjapt med denne jakka, det er sikkert. Her skal det strikkes prøvelapper med ulike mønsterstrikk og brukes god tid!!




I plan to knit a long jacket, and this is some of my sources for inspiration. I hope you like some of them too.

mandag 16. januar 2012

Siluetter

Ukens Mandagstema hos Helene er SILUETTER.


Se flere bidrag her.




Deltar også på Månedens Monochrome hos Fotoringen med dette bildet.



søndag 15. januar 2012

Bursdagsgutt med ny lue

Felix er 13 år i dag, og det må jo feires!!!


Her har jeg fått lov til å ta bilde av ham med en lue jeg nettopp har strikket til ham.



Oppskriften på lua fant jeg i bloggen til Strikk og Tøys og har strikket tilsvarende tidligere. Denne lua er strikket av bomull/ull garnet til Mor Aase og klør garantert ikke. Den er også passe varm for vinteren vi har i år :-)


Ønsker alle en forsatt fiiin søndag!

lørdag 14. januar 2012

Min Chanel

Høst- og vinterutgaven av MM - Made by Me har uten tvil vært en stor inspirasjonskilde denne vinteren. 


Jeg måtte bare prøve meg på en Chanel-inspirert genserkjole.
Min er strikket i ulike garnkvaliteter i grå, granitt, muldvarp, koks, offwhite og brun.



foran


Genserkjolen min er strikket på pinne 10 og har gått utrolig raskt å strikke. Den er stort sett strikket med to tråder, men noen felter er strikket med fire tynne tråder og to felter er strikket med en tråd. 





bak


Jeg har ikke fulgt oppskriften i boken siden jeg ikke brukte det samme garnet, men fasongen skal være tilsvarende. Jeg har beregnet maskeantall og laget oppskrift selv. Genseren er litt fasongstrikket, da den er videst over rumpa og har fellinger i sida opp mot brystet. Jeg har dessuten rundfelling på min genser og enda bredere vrangborder.




Brede vrangborder og egenproduserte smykker :-)


På et tidspunkt var jeg redd halsen ikke skulle bli stor nok...
Jeg har derfor økt antall vrange masker da halsen var halvveis og felt av med kast for å unngå stram kant (se tips her).
Det var veldig viktig å få en myk, stor og fluffy hals...





Jeg har først strikket vrangborden rundt og deretter strikket et og et felt for seg. Feltene har jeg heklet sammen med fastmasker eller sydd sammen med ulike sting. Heklingen ble finest og det ser veldig fint ut når genseren ligger nede. Men i bruk er det tydelig at det er strammere i sammenheklingene og sammensyingene enn ellers og genseren strekker seg mer der det ikke er "sømmer"...






Jeg hadde en plan over alle feltene, fargene og mønstrene på forhånd, men fulgte den ikke helt, fletten f.eks var ikke planlagt. Jeg hadde også tenkt at feltene skulle avsluttes høyere opp, i brysthøyde, men de slutter nå på magen. Lengre felter ville ha virket mer slankende. Så dette er nok det jeg er mest missfornøyd med og som absolutt skulle være gjort annerledes hvis jeg skulle laget en tilsvarende genser igjen. Det jeg hadde planlagt som forside, ble dessuten bakside fordi da genseren ble ferdig synes jeg baksiden var finest :-) 




Genserkjolen var skikkelig morsom å lage og jeg har lyst til å lage flere i ulike fargekombinasjoner. Men genseren er lang og tung og siger, det er et problem... Men synes ikke det er så veldig tykk for å være strikket på pinne 10. God er den definitivt!!!


Jeg deltar på Pinnekrokens utfordring "Prøv noe nytt" med denne genseren. Det er første gang jeg har strikket en genser på så tykke pinner, dessuten har jeg laget en lappe-genser for første gang. Nye strikkemønstre har jeg også fått prøvd fra ulike bøker om mønsterstrikk.




Genserkjolen ble planlagt 4 jan, påbegynt 5.jan og fullført 12.jan.
Konklusjon: Raskt og morsomt prosjekt, men ikke helt etter planen og ikke helt fornøyd. Men en skikkelig deilig genser å ha på!


I have tried to knit a Chanel-inspired dress. I love the colours and the combination of the yarn, but are not competely satisfied with the result. But it is cosy, warm and cuddly :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...