fredag 29. oktober 2010

Edderkoppkvinnen - Mission Accomplished!!

I dag var den store dagen - Halloween-fest i klassen til Josefine!





Heldigvis begynte ikke festen før klokka 19, slik at mor fikk laget ferdig kostymet og vi fikk de siste detaljene på plass som f.eks pute på rompa (posen bak på etterkoppen). Fasongen på drakten ble veldig lang og smal (akkurat som Josefine), men resultatet ble heldigvis veldig bra når vi fikk satt puta på plass.



Josefine har vært sjef for stripene, og jeg har sydd. Vi fylte de fire ekstra beina med tyll som vi hadde surret ståltråd rundt. Buksedressen har høy hals, raglan-ermer, lang glidelås i fronten, og strikk nede på beina.

Ferdig i siste liten (selvfølgelig..), så ble ikke tid til noe særlig fotografering.
Josefine var tydeligvis veldig fornøyd med resultatet, Puhhh..


tirsdag 26. oktober 2010

Edderkoppen

Turen i leke-butikken var ingen stor success.. utvalget i karnevals-kostymer var ikke noe å skrive om akkurat.. det var de vanlige heksene og trollmennene.. i alle fall ingen edderkopper å oppdrive der..


Ble til at mor prøver ut evnen til å lage kostymer! Har jo i grunn alltid hatt lyst til å lage kostymer til teater..
En gyllen anledning til å prøve å lage noe skikkelig kreativt..
Men er ikke så happy med tidsfristen her.. Josefine skal bruke antrekket på fredag, og kveldene er allerede fylt opp med aktiviteter, henting og bringing og lekser som skal gjøres. Blir nok noen sene kvelder er det fare for..


En kjapp googling på nettet fortalte følgende opp edderkoppen:
"Edderkoppen (Araneae) (av dansk edder, «eiter», og kopp, «noe tykt, oppsvulmet») [2] er leddyr som ved hjelp av spinnekjertler på bakkroppen produserer silke (spindelvev). Hos edderkopper er kroppen tydelig todelt, med en «midje». De har åtte gangbein, samt to par følebein eller «munnføtter» (pedipalper) og et par chelicerer med en klo på hver. De har vanligvis åtte øyne."


Håper vi ikke må lage mer enn 8 bein på dette "dyret"! Tror vi forbigår denne informasjonen om edderkoppen og går for Josefine sin versjon:






Da jeg spurte henne hvorfor edderkopp-drakten skulle ha bruke striper, fikk jeg denne: "Ååå hallo mamma, det er jo fantasien min det.." Håper hun har god fantasi når produktet blir ferdig også - det er jo ikke sikkert at det blir så veldig likt spesifikasjonen.


Jeg hadde en rull billig chenille stoff fra Jysk, kjøpt på salg for en stund siden, ypperlig for dette formålet: litt hårete, billig og trenger ikke noe siksing, bare å klippe i vei! Fant ikke noe brunt stoff i farta, men fant ut at vi kunne bruke en kobberfargete glansfullt gardinstoff til de brune stripene. Blir nok en edderkopp med klasse dette!






Har i skrivende stund utført følgende aktiviteter:
   spesifikasjon (utseende og mål) - status: ferdig 
   innkjøp av materialer - status: ongoing
   lage mønster - status: ferdig
   klipping av stoff - status: ongoing, må bli ferdig før jeg legger meg, slik at vi kan spise frokost i morgen..


Mønsteret er egentlig en separat bukse og topp som jeg setter sammen til en buksedress (el. onepiece..). Spennende å se om dette var en lur taktikk. Særlig da jeg klarte å kombinere buksa's bakstykket med toppens framstykke!!! make-my-day!!! Men de var jo ganske like, så det går nok bra. Og i mørket er alle edderkopper svarte.. eller var det grå..





Lessons learned (so far): ikke særlig lurt å klippe stoff når man er veldig sliten og veldig ukonsentrert..





mandag 25. oktober 2010

Klar, ferdig..

"Er du ferdig med skjørtet, mamma?" var det første Josefine spurte i dag.
Det var jeg jo ikke, måtte jeg beklage.




Men nå er linning og hempe satt på og foret er festet for hånd til glidelåsen.




Er fornøyd med resultatet, men må innrømme at det har vært mye jobb og tatt lang tid. Men det hadde jo gått litt kjappere hvis jeg ikke hadde tatt meg så god tid til å kose meg samtidig :-)

Lurer på hvor mange knappenåler som har vært brukt under syinga - bruker knappenåler for alt det er verdt - har litt kontroll da føler jeg..


Foran


Bak


Detaljer på bakstykket



søndag 24. oktober 2010

Mission Impossible???

Halloween nærmer seg med raske skritt - en viktig begivenhet for dagens unger!
Josefine skal på Halloween-party på skolen sammen med klassen til fredag. Og i år hadde hun lyst på noe nytt antrekk proklamerte hun. Det var forsåvidt som forventet, og jeg gav henne alle Halloween reklamene som har kommer den siste uka og som jeg (forutseende som jeg er..) hadde tatt vare på. "Se om du finner noe her" sa jeg, "så kan vi dra å handle i morgen kveld, sikkert greit å være tidlig ute".
Det kjekke med Josefine er at hun alltid vet hva hun vil, og dette var intet unntak. "Jeg vil være edderkopp!" sa hun. OiOiOi..  Joda.. Kjempe-kult å være edderkopp, selvfølgelig.. Men trolig litt vanskelig å oppdrive i butikkene. Så nå har jeg lovet at vi skal prøve å lage edderkopp-kostyme dersom det ikke finnes i lekebutikkene. (Noe som jeg er ganske sikker på at det ikke gjør...)

Og dermed var neste prosjekt allerede under planlegging. Og jeg som endelig trodde jeg skulle komme asjur med bestillings-oppdragene snart.
Josefine har laget en detaljert skisse over hvordan kostymet skal se ut. Vi har tatt vitale mål, vi har fått spesifisert en del av detaljene, og diskutert eventuelle løsninger på noen av problemstillingene. Den største utfordringen er helt klart de fire ekstra beina som skal stikke ut fra kroppen, og hvordan vi får til at disse står ut og ikke bare henger rett ned. I tillegg er det jo helt klart ganske så kort tidsfrist, så løsningen må være så enkel som mulig.

Edderkopp-kostyme i svart(s) og brunt(b)


Uansett så skal vi en tur til den største leketøysbutikken i distriktet i morgen, så da kan jeg jo bare krysse fingrene og håpe at et annet drømme-kostyme dukker opp.. Selv om jeg må innrømme at jeg tente litt på ideen og utfordringen :-)

Tredje episode - nytt Gnist skjørt

Det er søndag og det er sy-helg! Drømmehelg for meg med andre ord :-)

I dag morges var jeg ganske så trøtt. Hadde blitt vekka av Josefine (datteren min på 9 år) som rett og slett nektet å stå opp alene i dag. Jeg tenkte at i dag følte jeg ikke for å sy - at resten av skjørtet bare måtte vente.. Men etter litt frokost og ikke minst en del kaffe, så kom jeg i sy-form allikevel, gitt..

Startet med å sy i glidelåsen og sy ferdig bakstykket.





Så var det på tide å bestemme hvilken applikasjon jeg skulle ta på forstykket. Hadde flere alternativer, men endte til slutt med å ta det samme stoffet som på "Harmony"-skjørtet, som jeg opprinnelig hadde tenkt. Da går den sølvgrå fargen igjen både på bakstykket og fremstykket. Ble veldig fornøyd med applikasjonen denne gangen. Jeg valgte en litt glatt tråd som går fra sølv-farget og til grå. Den ble veldig pen og gav en fin finish.




Deretter sydde jeg sammen forstykket og sidesømmene. Bruker en smal stikning ved sømmene.
Som du kanskje ser, er det litt miss-match på lengdene på de ulike stykkene. Dette justerer jeg ved å klippe litt av skjørtet etter at det er sydd sammen. Likevel blir det litt lengre enn jeg egentlig hadde tenkt, men har ikke lyst til å klippe for mye av pga. teksten på bakstykket som begynner litt langt ned.





Så var det foret da.. Bruker et glatt for med en helt nydelig lilla-farge! Men dessverre er dette stoffer ganske vanskelig å sy i. Litt innstilling på trådstyrken, så blir sømmen ganske bra likevel.. Foret er jo et skjørt i seg selv, så det tar jo litt tid..






Nå har jeg fått streng beskjed av Josefine å bli ferdig med dette skjørtet i kveld!
Nye bestillinger har nemlig plutselig kommet inn - bokstavlig talt fra sidelinja.. Halloween nærmer seg skjønner dere :-)
Men ble nok ikke ferdig denne kvelden heller dessverre.. Men ikke mye igjen nå: Bare linning, hempe og å sy fast foret til glidelåsen som gjenstår. Snart klar for nye oppdrag  :-)

Don't look back!

- Look forward!

Har brukt store deler av lørdagen på det nye skjørtet som har fått navnet "Don't look back" - i betydningen se deg ikke tilbake, men fokuser på det som kommer. Denne teksten er brodert for hånd på bakstykket.

Jeg har klippet ut alle hoveddelene til selve skjørtet, men foret, belegg og en applikasjon til forsiden av skjørtet gjenstår. Glidelåsen er heller ikke satt inn ennå. I tillegg er det fire sømmer og kanten nede som også gjenstår - det er faktisk en hel del igjen, når jeg tenker meg om.. Men mange av detaljene er gjort, som f.eks. en av delene på bakstykket som består av mange stoff i ulike grå og lilla nyanser. Her er det vattert litt for hånd og brodert på et lilla hjerte. Andre detaljer som har tatt en del tid er en av delene på forstykket med påsydd blonde. Og selvfølgelig teksten "Don't look back" som jeg har brodert for hånd på det ene bak-stykket. Dette gjorde jeg mens det var tv-tid sammen med ungene.


Detaljer fra forstykket


Detaljer på bakstykket

Har plutselig fått veldig vondt i en skulder og det hemmer meg litt, håper det går over like plutselig som det kom.

God natt ;-)

fredag 22. oktober 2010

Endelig i gang igjen..

Nå har det være en lang pause i syinga her. Det eneste jeg har gjort på sy-fronten siden før høstferien er å tegne et mønster til et nytt skjørt og handle stoff og inspirasjon i Oslo.
Men i kveld kom jeg endelig i gang. Jeg har nemmelig fått forespørsel om å lage et skjørt i størrelse 36. Langt fra min størrelse.., men jeg trøster meg med at hvis jeg ikke får solgt det, kan sikkert dattera mi, Josefine bruke det. Hun elsker alt jeg lager (enn så lenge..)

Skjørtet skal være i samme stil som Harmony skjørtet, se bildet under. Med mange baner i ulike stoffer. Velger å bruke de samme farge-nyansene: lilla og grått.

Harmony skjørt - Purple Pleasures

Jeg tok en litt annen innfallsvinkel enn jeg pleier denne gangen, siden jeg har mulighet til å fortsette i morgen uten å rydde unna alt av sy-utstyr. Vanligvis pleier jeg å klippe alt stoffet - noe som i seg selv er mye arbeid ved disse skjørtene som består av mange baner/stykker i ulike stoffer. Men nå klippet jeg først to av delene til bakstykket, gikk deretter opp på syrommet og sydde ferdig innsnittene og tråklet sammen bakstykkene. Dessverre mangler jeg glidelås. Kanskje jeg kan få kjøpt det i morgen..




Dette er et nytt skjørt. Jeg vet ennå ikke helt hvordan det kommer til å bli når det er ferdig, så det er veldig spennende. Selvfølgelig har jeg tenkt mye på hvilke stoffer jeg skal bruke og hvilke effekter jeg kan legge til på dette skjørtet. Men jeg bestemmer ting underveis. Tror jeg har 20 - 30 stoffer som kan være aktuelle å bruke som pynt eller til selve skjørtet, så her er det mange muligheter. Det er også mange risikoer. En av de er at endringene jeg har gjort på grunnmønsteret slett ikke var noe lurt og kan være vanskelig å sy i virkeligheten. Det vil jeg forhåpentlig få se i løpet av helga :-)




Som dere kanskje ser, så er bakstykket ikke helt ferdig ennå.. her mangler det en av delene.
Kommer tilbake til det en annen dag, så følg med i neste episode av Gitte syr et Gnist-skjørt :-)



onsdag 20. oktober 2010

Somewhere over the rainbow

"Somewhere over the rainbow
Skies are blue,
And the dreams that you dare to dream
Really do come true."

I går måtte jeg jobbe lenge - greit nok! Det er jo tross alt på grunn av jobben at jeg er i Oslo.. Men det er jo litt kjedelig når alle de spennende butikkene stenger ganske tidlig. Og da tenker jeg ikke på vanlige klesbutikker, de finnes det jo bøtter og spann av over alt. Nei, da tenker jeg først og fremst på hobby-butikker, jeg da..
Så da klokka var blitt halv fem, så bestemte jeg meg for at jobb fikk være jobb og "strena" ned til sentrum. Måtte bare innom stoff-butikken jeg fant sist jeg var i Oslo: Rainbow Tekstil. 



Her har de et fantastisk utvalg i alle typer stoff - to etasjer fullstappet av stoff i alle farger du kan tenke deg, tykke og tynne! De har også et stort utvalg av alt tilbehør du måtte ønske. Det er bare ett problem med denne butikken og det er å klare å bestemme seg! (Eller kanskje det bare er meg? Det er jo alltid jeg som står der til stengetid..) Det er i alle fall ingenting å si på servicen her - hele familen står på pinne for å hjelpe deg og drar ut store tunge ruller for å vise frem alt du (eller jeg da..) sigler på..






Her er en liten smakebit på hva jeg fikk med meg:




Her er alt fra tynn viskose, kinesisk brokade, eksklusive ullstoffer til fake pels. Fargene går i grått og lilla (som jeg fremdeles har helt dilla på..). Så nå må jeg bare få tid til å syyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!

tirsdag 19. oktober 2010

On the road..

Klokka er 7:15. Ute er det mørkt, tåkete og kaldt.
Jeg sitter på bussen inn til oslo. Jeg er ikke trøtt selv om det ble en sen kveld i går med koselig middag og bursdagsfeiringer. Jeg hører nemlig på Kasabian! Får alltid lyst til å rock'e litt til denne herlige musikken! Så er det fram med hekle-tøyet :-). Det er standard hobbysyssel i bil og buss for tida. Da hekler jeg små blomster, blader, sekskanter eller finner opp nye mønster. På forrige jobbtur var jeg veldig fornøyd med at jeg fant opp oppskrift på små hjerter. Den har etterhvert blitt videreutviklet til hjerte-ranke og store hjerter. 
På bussen eller toget kan jeg bruke tid på å eksperimentere på oppskrifter som jeg sikkert ikke hadde tatt meg tid til ellers. Jeg velger bevisst kollektivtraffikk på lengre reiser uten familien, for å kunne sitte å plundre med noe. Jeg er "ho rare dama" på bussen som holder på med så mye underlig.. hekling, strikking, makramering (smykker), cropping av bilder, etc. 










Her er noen av mine små hekle-prosjekter.. Skal prøve å komme tilbake til hva de skal brukes til etterhvert :-)
Kanskje det blir et nytt armbånd i samme stil som de jeg nettopp solgte:


søndag 17. oktober 2010

Tøflus tid

Må vise fram alle de fine tovede tøflene som vi har fått fra moren min.

Nå er det tøflus tid og hjemme hos oss fyrer vi ikke for kråkene. Vi har basert oppvarmingen hovedsaklig på god gammeldags peisovn, og ingenting er så koselig som å sitte foran peisen :-)
Men det vil også si at til tider er det temmelig kaldt i huset, og jeg er en skikkelig frysepinn..
Derfor er det kjempekoselig å få hjemmestrikkede og tovede tøfler til oss alle.


Tøflene er strikket av fritidsgarn, men av ulike oppskrifter. Noen har skinn under slik at de ikke skal vært glatte og noen har flytende gummibelegg under. Men de aller fleste i husstanden liker å ha de naturlig glatte under slik at vi kan ta fart og skli bortover gulvet.. (barnslig - joda :-) )

lørdag 16. oktober 2010

Lappeutstilling

Helt tilfeldig så jeg at det var lappeutstilling i dag i Birkenlund fjellhall rett ved der vi bor. Måtte jo bare ta en kjapp tur innom tenkte jeg og regnet med at det var et heller lite arrangement. Der tok jeg sannelig feil! Det var mange "boder" med lappeting og stoffer til salgs, en fristende og rikholdig kafe, men ikke minst: resten av hallen var fylt med store og små mesterverk som var utstilt. Her var det noe for enhver smak, og mange ulike produkter, teknikker og stilarter var representert.



En haug med lappeputer redesignet av dongeri - Just Love It!!


Ett fotball-mål full av lappe-vesker. Endelig en fornuftig ting å bruke et forball-mål til! :-)


Ett av mange fine lappetepper..

Jeg ble gående å kikke en god stund, men skulle ønske jeg hadde hatt enda bedre tid.
Noe av det jeg beundret mest var dette bildet:



Et utrolig kunstverk! Jeg har prøvd å få frem noen av detaljene: tråd-ender som hår og det er brukt mye farget netting som gir struktur i bildet. Det stod dessverre ikke noe om hvem som har laget det. 

Må si at jeg er mektig imponert over nivået på denne utstillingen. Den ble arrangert av Arendal Lappeklubb som feirer 20 års-jubileum i år. Her var det mye inspirasjon å hente.

Må også vise mor og datter kjole, laget av http://www.lillel.no/.
(Kjempebra blogg også!!)






Her er barnets fotavtrykk brodert på forstykket på morens kjole. Bak på kjolen var det brodert navnene til barna. Og det var da jeg skjønte hvorfor jeg trenger en ny symaskin!! Jeg som har prøvd å si til meg selv at det slett ikke er nødvendig med en ny maskin......

fredag 15. oktober 2010

Drive-by-shooting

Siste nytt innen fotografering: Drive-by-shooting!
En revolusjonerende form for fotografering. Her kan du ta mange fine bilder på kort tid :-)
Tror jeg er den eneste i hele verden som driver med dette, så vidt jeg vet i alle fall..
Synes resultatet ble overraskende bra, selv om vi kjørte i 70-90 km/t da jeg tok disse bildene.







Bildene er tatt på Mols i området mellom Kaløvig og Knebelbro. Det er lavvann og mange fulgler som svermer rundt i lufta. Nydelig natur!

Endelig en-og-førti...



Dansk oktober-rose
  Hipp, hipp..
Jeg har bursdag i dag, og endelig er jeg ikke 40 lengre!
Jeg har blitt en-og-førti, og av en eller annen syk grunn så føles det så utrolig mye bedre enn å være 40.. Litt pussig, men 40 er en forhatt alder for oss kvinner. Hvis du ikke er der enda, så for all del ikke google hva som skjer med kroppen din rundt den alderen - det er skikkelig deprimerende!
Kanskje jeg er så lettet fordi jeg innbiller meg selv at jeg har kommet over traumet..?  Greit med alt man er ferdig med liksom..

Fikk verdens beste hjemmebakte sjokolademuffins i tillegg til kort med fine barnetegninger på senga i dag! Og i tillegg: alt for fine presanger! Slikt gjør meg glad!! :-)

hmm.. vet ikke om jeg er helt komfortabel med 41 forresten.. synes en-og-førti høres litt mindre skremmende ut. Må være fordi det begynner med et ett tall?
jaja.. Whatever..

torsdag 14. oktober 2010

Høstferie 2010

Forrige uke hadde ungene høstferie. Jeg og kjæresten min tok med ungene til Mols i Danmark. Der har farmoren min et gammelt bindingsverkshus som vi flittig bruker i feriene. Denne gangen var også søsteren min der med hennes mann og to barn, samt foreldrene mine. Skikkelig folksomt og veldig koselig!










En av kveldene ble jeg invitert til å stille ut og selge smykker hos en av mine danske slektninger. Det ble en veldig hyggelig kveld og salget gikk strålende.

Her er noe av det jeg solgte:










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...